Arhivele Naţionale anunţă că au loc ''discuţii avansate'' privind elaborarea unui proiect de hotărâre de Guvern care să permită declasificarea documentelor din Fondul Arhivistic Naţional care sunt "de maxim interes academic sau istoric" şi precizează că "nu se intenţionează distrugerea niciunui document" din acest fond.
Legea comentată
Legea comentată
DNA: 33 de persoane acuzate de corupţie, condamnate definitiv în luna aprilie
DNA informează că în luna aprilie, în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie, au fost condamnaţi 33 de inculpaţi prin 17 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, fraudarea fondurilor europene.
Lege promulgată: Salariaţii şi foştii salariaţi - acces online la datele proprii din Revisal
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede posibilitatea ca salariaţii sau foştii salariaţi să aibă acces online la datele proprii din Registrul general de evidenţă a salariaţilor - Revisal.
DNA: 86 de inculpaţi au fost condamnaţi definitiv în martie în dosare de corupţie
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat, luni, că în luna martie au fost condamnaţi definitiv 86 de inculpaţi în dosare de corupţie.
IGI: Un străin poate solicita eliberarea vizei de lungă şedere pentru angajare în muncă în 180 de zile
Termenul în care un cetăţean străin poate solicita eliberarea vizei de lungă şedere pentru angajare în muncă a fost extins de la 60 la 180 de zile de la data obţinerii de către angajator a avizului de angajare, în urma unei modificări a OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.
CCR: Legea de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost adoptată cu încălcarea tuturor termenelor
Curtea Constituţională a României a explicat, joi, că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor a fost adoptată într-o singură zi, "cu încălcarea tuturor termenelor", "ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său".
CCR: Legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor - neconstituţională (surse)
Curtea Constituţională a României a stabilit, joi, că este neconstituţională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.
Cameră: Românii din afara graniţelor pot primi burse dacă studiază în facultăţile din România
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care stabileşte că românii din afara graniţelor care studiază în facultăţile de stat din ţară pot primi burse în aceleaşi condiţii precum cele acordate studenţilor cu cetăţenia română şi domiciliul în România.
DNA: Fost adjunct al directorului STS, trimis în judecată pentru trafic de influenţă de 75.000 de euro
Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie după ce ar fi cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora, a informat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
SRI: Numirile în funcţiile de judecători la CCR - apanajul exclusiv al partidelor; nu au legătură cu rolul instituţional al SRI
Serviciul Român de Informaţii (SRI) precizează că numirile în funcţiile de judecători la Curtea Constituţională a României (CCR) sunt "apanajul exclusiv al partidelor politice", în conformitate cu un set de criterii care nu au legătură cu rolul instituţional al SRI.
Ziua mondială a libertăţii presei / Procurorul general aminteşte de contribuţia presei la lupta anticorupţie
Procurorul general Gabriela Scutea a transmis marţi un mesaj de susţinere a activităţii jurnaliştilor şi libertăţii presei, amintind de contribuţia pe care mass-media a avut-o în alertarea organelor de anchetă cu privire la actele de corupţie în care sunt implicate persoane care ocupă funcţii publice.
Cultivatorii de cartofi vor putea primi în acest an un sprijin financiar de 200 de euro/ha pe o schemă de minimis (proiect)
Cultivatorii de cartofi vor putea primi în acest an un sprijin financiar de 200 de euro pe hectar printr-o schemă de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de cartofi de consum în anul 2022, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
DNA: Nicio presiune publică venită de la politicieni nu îi va determina pe procurori să acţioneze altfel decât legal
Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, joi, că niciun mijloc de "presiune publică" venită dinspre politicieni nu îi va determina pe procurori să acţioneze altfel decât legal.
MJ pune în dezbatere publică un proiect de lege pentru valorificarea unor măsuri dovedite a fi benefice în starea de alertă
Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru valorificarea adaptată a unor măsuri dovedite benefice pe perioada stării de alertă pentru instituţiile din domeniul justiţiei.
Camera Deputaţilor: Salariaţii şi foştii salariaţi - acces online la datele proprii din Revisal
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect care prevede posibilitatea ca salariaţii sau foştii salariaţi să aibă acces online la datele proprii din Registrul general de evidenţă a salariaţilor - Revisal.
Fostul ministru Sebastian Vlădescu, condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare; cumnatul lui Geoană - 7 ani
Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.
ANP infirmă informaţiile privind demersuri de scoatere din grila programelor TV la nivel penitenciar a Realitatea Plus
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) infirmă informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la iniţierea unor demersuri de scoatere din grila de difuzare a programelor TV, la nivel de sistem penitenciar, a postului de televiziune Realitatea Plus.
CCR explică de ce este neconstituţional ca o persoană să-şi plătească spitalizarea în cazul autoaccidentării
Curtea Constituţională a României a publicat vineri motivarea deciziei din 5 decembrie 2019, prin care a stabilit că este neconstituţională o sintagmă din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care se referă la plata tratamentului medical de către o persoană, spitalizată în urma producerii unui accident din vina sa.
Valer Dorneanu: Drepturile fundamentale nu puteau fi afectate printr-o ordonanţă de urgenţă, era nevoie de lege
Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a declarat, joi seara, că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi afectate printr-o ordonanţă de urgenţă, iar pentru ca măsurile privind restrângerea unor drepturi şi libertăţi fundamentale să fie valabile, ar fi trebuit elaborată o lege. ...
Carmen Dan: Au fost peste 9.200 de semnalări de vot multiplu
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat, duminică seară, la Antena 3, că au fost "peste 9.200 de semnalări de vot multiplu", menţionând că toate atribuţiile ministerului în cadrul alegerilor europarlamentare din data de 26 mai au fost doar în plan intern. ...